News

Kako započeti Podcast?

  • by

Stvaranje vlastitog podcasta je nevjerovatno jednostavno. Sve što vam treba jeste mikrofon (može i onaj s vašeg mobilnog uređaja), pristup internetu, više manje tiha prostorija s dobrom akustikom (poželjno, ali ne i uslov), i ono najvažnije – dobar koncept. Poželjno je da podcast bude zanimljiv slušaocima, te da se po… Read More »Kako započeti Podcast?

Podcast u svijetu

  • by

Podcast se iz geekovskog formata pretvorio u punokrvni mainstream medij koji transformira sve – od popularne kulture, novinarstva pa do storytellinga. Pokazalo se da se dobar sadržaj ne treba gledati, već se može samo – slušati. Izdvojili smo deset najboljih podcasta. 1. VOGUE Kultni lifestyle časopis odnedavno ima i vlastiti kanal… Read More »Podcast u svijetu

Šta je to Podcast?

  • by

Šta je uopšte podcast?Prema nekoj nezvaničnoj definiciji, podcast je emisija odnosno program koji je dostupan u digitalnom formatu za preuzimanje preko interneta. Jednostavno, riječ je o govornoj formi zabave, pružanju naučnog objašnjenja određenih tema ili analizi i komentarisanju teme koja je povezana sa različitim oblastima stručnosti gosta. Međutim, kreiranje dobrog,… Read More »Šta je to Podcast?