O nama

Naša priča

Podcast.ba je projekat koji je nastao 2019. godine

Podcast je u Sjedinjenim Američkim Državama jedan od najpopularnijih medijskih formata koji bilježi vrtoglavi rast iz godine u godinu, te po poslednjim dostupnim informacijama u svijetu postoji preko 900.000 podcast emisija.

Prateći svjetske trendove, doduše sa malim zakašnjenjem, plan Podcast.ba tima je da  pokrene I oživi Podcast scenu u Bosni i Hercegovini.

Cilj web stranice, kao i samog projekta je da ujedini i promoviše Podcast u svakom pogledu, ali I sve slične postojeće formate kao što su poznate i manje poznate radijske emisije u BiH ,te da samim tim podstakne nezavisne autore na kreiranje novog sadržaja koji bi imao akcenat na jačanju svijesti o slobodi govora u demokratskom društvu ali i pokretanje društvenih, zabavnih i informativnih tema/emisija.

Zašto Podcast?

U užurbanim životima koje živimo, slušaoci nemaju vremena da u određenim terminima kada se emituju slušaju omiljene radijske emisije ili intervjue sa njima interesantnim gostima.

Podcast.ba planira da putem svoje platforme omogući svim registrovanim posjetiocima da propuštene Podcast i radijske emisije slušaju tako reći on demand, potpuno besplatno, putem svog računara ili mobilnog uređaja.

Super lako

Podcast je najlakši način da ispričate Vašu ili nečiju zanimljivu priču.

Promocija Podcast-a

Podcast.ba radi za Vas na promociji autorskih i radijskih emisija

Visoko kvalifikovani

Naš tim je skup visoko kvalifikovanih pojedinaca sa dugim iskustvom u Audio i Video produkciji.